Hírek a vasút világából minden mennyiségben

Itt minden hírt megtalálsz, legyen szó a vonatokról, a városi közlekedésről vagy virtuális vasútról! Minden, ami sínen közlekedik! Ha van egy jó, érdekes cikked, küldd el a sherlock20@gmail.com címre!

Naptár

január 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Linkblog

2010.10.20. 21:24 Sherlock20

SINFAN újratöltve

Újraindult a http://sinfan.gportal.hu/ oldalam. Így a hírek már ott lesznek elérhetőek. Ha eddig a blogot látogattad, a másik oldal is tetszeni fogg. Nézd meg most, kattints ide!

Szólj hozzá!


2010.10.08. 19:25 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #10 - KöKi-Árpádhíd kihúzó

Rég volt friss, egyszer nekiálltam, de elszállt a cucc, így elment a kedvem... A hetekben megjelent összes cuccról most nem számolnék be, csak a legfőbb dolgok:

- Van f*sza Flirtünk MSTS-hez. Több igényes festés közül válogathatunk, kejlezőket variálhatjuk, jó móka. Készült több feladat is a járgányhoz. Flirt tölthető innen.

- Készülget a BVhmot is. Fórumban egy pikcsőrzt is lehett látni, igényes munka.

- Megjelent az openBVE 1.2.8.2-es verziója, ez már stabil. A képfrissítés jelentősen javult, és megkönnyíti a nem Mikfofossal rendelkezők életét.

- Új verziót élt meg openBVE-hez a 2-es és a 3-as metró. Akár pl. Árpádhíd kihúzóról is indulhatunk, vannak várakozó utasok a 3-ason és a felszíni szakaszok fel lettek dobva fákkal. Jó lett. A fájlmódosítgatós leírásban benne van, hogy indulhatunk A helyett C-ből B-be. Valamint sok más finomság is. Letölthető innen.

Szólj hozzá!

Címkék: metró 3 2 flirt msts openbve


2010.09.03. 20:24 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #9 - újdonságok, melyek eddig nem léteztek

Szép számmal jelentek meg feladatok, lehet belőlük szemezgetni a listából. Többek között a Nova-tó pályára valamint a DDu pályára.  Erről nem is ejtenék több szót. Térjünk rá inkább a járművekre:

Elkészültek laszlovecsei jóvoltából a Fal kocsik. Sokkal szebb, mint az eredeti modell, aki szeret tehervonatokat cibálni, annak kötelező darab. Letölthető a készítő oldaláról. Szintén laszlovecsei jóvoltából elkészült egy ex-szürke vezérlőkocsi, a BDt 400. Ugyan onnan érhető el.


Valamint alakulgatnak a Flirtek is. Nemrég jelent meg pár a fórumban. Íme egy, azt hiszem, nem is kell beszélni róla. A kép magáért beszél.

Valamint IP átfestés is készülőben van, jövő hétre  várható a megjelenés, esetleg előbb.       

laszlovecsei: IPBZ

Új openBVE verzió (v1.2.7.4) jelent még augusztus 29-én, letölthető a program oldaláról.

Nos, ennyit az elmúlt hét eseményeiről, minden iskoláskorú sorstársamnak sok erőt a túléléshez. Fel a fejjel, már csak 180 tanítási nap van hátra...

Szólj hozzá!

Címkék: fal megjelenés flirt msts openbve bzmot bdt teherkocsi


2010.09.03. 20:06 Sherlock20

Indóház szeptember

Megjelent az Indóház szeptemberi száma, kapható az újságosoknál a megszokott 695 forintért. A tartalmért kattints ide.

Szólj hozzá!

Címkék: indóház


2010.09.01. 13:04 Sherlock20

"Zavartalan" iskolakezdés

Ma reggel háromnegyedhétkor iskolába indulva (hogy jó helyet szerzzek, ebbe persze a tanár beleszólt...) még mit sem sejtettem, hogy nem fogok olyan korán beérkezni az Ecseriről a Deák térre, mint ahogy terveztem. Lemegyek a metróba, ellenőröknek mutatom a bérletemet (le se szarták...) látom, hogy bent áll  a metró. Ez már gyanús volt, mert se le, se fel nem szálltak. Felszálltam, elindulunk. Népliget: metrópótló jár a Nagyvárad tér és az Árpád hír között. Namondom f*sza... Nagyvárad, itt már csak a Deákig jár a metrópótló. spuri fel a buszmegállóba, közben hallom egyik biztonsági telefonjáról, hogy Kálvin téren kiszedték az illetőt. Mint ma hazaérve kiderült, egy 50 év körüli nő eset be, könnyű sérüléseket szenvedett.

Jön a busz, tömeg nyomul, mint az őrült, szó szerint betoltak az Ikarusba, ami még csak nem is csuklós volt... Mint a heringek, majd 10 perc buszozás után megérkeztem a Deákra.

Zökkenőmentes mentes szeptember 1-et érhettem meg. Aminek amúgyis gyásznapnak kéne lennie...

Szólj hozzá!

Címkék: bkv metró pótlás zavar


2010.08.25. 22:00 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #8 - Samuk inváziója

Eltelet egy augusztus 20-a, a nyárból már csak napok vannak hátra, kaptam ma pár rosszt hírt, de én ma jó hírekkel szolgálok: hamarosan lesz Flirtünk, Kissamunk, és már van egy érdekes kiadást megélt Samunk. Erre térnék most rá.

Nemrég adatott ki a 001 és a 003-as psz.-ú BVmot, a Samu. (Letölthető a szokott helyről.) majd kiderült, hogy mosódik a 003 vezérlő, meg fékhibák és gyorsulási hibák és felmerültek. Jött egy javítás. Majd ki lett adva az egész újra. Megint mosódott. Jött ma egy javítás, ami minden igaz, javítja ezt a hibát. (Még nem volt alkalmam kipróbálni.) De mindenképpen érdemes letölteni, és menni vele egy kört, mert a hangok nagyon élethűek lettek, és maga a modell is gyö9nyörű. Feltéve, ha éppen nem "elmosódokosat" játszik... Gratula és köszönet a készítőknek, jó munkát végeztek!

Samukon kívül külföldi gépek is készültek, sínmester a 162 002-0 géppel örvendeztett meg minket. Innen tölthető le.

Samukon kívül más magyar járművek is készültek, többek között a 008-as Gigant, a 351-es és a 363 Bz mot.

Két feladat jelent, a 204-es és a 205-ös MAESTRAL nemzetközi vonat. Letöltési linket keressetek a fórum megfelelő oldalán. :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: samu flirt v63 gigant msts bvmot


2010.08.19. 20:34 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #7 - Hírek a hosszúhétvégére

MSTS-hez újból sok feladat jelent meg, mint már korábban említettem, ezekről nem írok már, a listában úgyis benne van. De a feladatok mellett átfestések is készültek, ezekről azért szólnék pár szót:

Első átfestése wyktornak, a remotizált M47 1301 igen teteszetősre sikerült. Letölthető innen.

Bz motorvonat is készült az elmúlt egy hétben. Mivel a fórumban egy közvetlen letöltési link lett megadva, és én ezt ide nem másolnám be, ide kattintva legalulra görgőzve megtalálható a letöltési link.

Elkészült az Mk45 2009-es mozdony is. Innen tölthető le.
Új Cirmosok is készültek, a 3216-os kétféle változaban, választhatunk a tiszta és a koszos közül, valamint vezethetjük mostmár a Sokhármaskát, a 3333-ast. Letölthetőek innen.

Az openBVE-hez frissült a KCSV7-es villamos, már animált ajtókkal rendelkezik. Ugyan erről az oldalról tölthetjük le a nemrég megjelent Taurus pakkot is.

http://users.atw.hu/vasutasadam/kcsvkep.jpghttp://users.atw.hu/vasutasadam/tkep.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: mozdony taurus msts openbve átfestés


2010.08.19. 17:37 Sherlock20

Bővülő menetrend

Szeptember elsejétől több vonatpár közlekedik a nemrég újranyitott öt vasútvonalon. (Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét) A menetrend elérhető innen. (*.pdf)

Késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon biztosítóberendezési hiba miatt. A késések nem jelnetősek, 5-15 percesek.

Szólj hozzá!

Címkék: máv menetrend


2010.08.14. 08:43 Sherlock20

ICS 1311 - részletesen

Tegnap adtam hírt róla, hogy erről az oldalról openBVE-hez tölthető le egy ICS szerelvény, számszerint az 1311-es. Gondoltam - mint úttörő szerelvény - megérdemel egy kis részletesebb bemutatást.

A vezetőállás 3D-s, a fejünket szépen körbeforgathatjuk jobbra-balra-fel-le-balrafel-jobbrale stb. Maga a "munkaasztal", a gombok sokasága szépen kidolgozott, a vezetőállás többi részén még lenne egy kicsi munka, lehetne szépíteni. De így is fa**a. Az is nagyon tetszett a vezetőállásban, hohyha gyorsítunk hirtelen, vagy lassítunk (fékezünk) a "fejünk-testünk" is úgy mozog a kabinban. Egy intenzív fékezésnél a kabin egésze szépen elinul lefele, mintha előredőlnénk. Ez így leírva lehet hülyén hangzik, és talán nem is fogalmaztam szépen, de ha mentek vele egy kört, megértitek, mire gondoltam.


Az utastér rendkívülien szépen kidolgozott, semmi negatívumot, vagy hibát nem tudnék mondani rá. És valljuk be, nagyot dob rajta az az animált ajtó...! A - jellel működtetjük a berregőt, a szokásos F5 vagy F6-al csukjuk az ajtót. A berregő addig szól, míg újra le nem nyomjuk a - gombot. Az F-fel pedig bakapcsoljuk a fényszórót. Aki szokott ICS-zni openBVE-ben, cserélje le a régi modell erre, mert sokkal jobb. A hangok is fel lettek turbózva. Élethűbb.

 

Kívülről? Szép. Ahogy menetem vele pár kört, semmi hibát nem fedeztem fel.

Összefoglalva: vasutasadam-ék nagyon szépet alkottak, köszönet nekik. Még egyszer itt a link, ahonnan leszedhetitek, és kipróbálhatjátok vagy a 4-es villamos vonalán, vagy a Szigetújfalu 1-es villamos pályáján.

1 komment

Címkék: villamos ics openbve 1311


2010.08.14. 08:04 Sherlock20

Londonban sem minden tökéletes

Tegnap (péntek) délelőtt elszabadult egy utasok nélküli műszaki karbantartást végző metrószerelvény Londonban. Tizenhárom percen keresztl hat állomáson száguldott át, mire valaki (csak nem a FrédiBéni technikával?) meállította a szerelvényt. Az lőtte levő metrókat más vonalakra terelték át. Az esetben senki sem sérült meg. Aki a részletekre is kíváncsi, annak itt az Indexes cikk.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:RnrsNLHExXHf-M:http://www.mapsorama.com/maps/europe/uk/london/metro%20london.gif&t=1

Szólj hozzá!

Címkék: metró london


2010.08.13. 21:27 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #6 - Fellendülés

Nos, mindig MSTS hírekkel bombázlak titeket, de most az opneBVE háza táján is van egy kis fellendülés. Igaz, már kicsit régebben, de megjelent az 1.2.7.3-as verziója az openBVE-nek, ami a szokott helyről tölthető le.

Új (új?) villamos készült openBVE-hez. Az ICS és a KCSV7-es villamosok lettek felturbózva olyan apróságokkal, mint 3D-s kabin és animált ajtók, fényszóró. Az ICS letölthető szóló illetve csatolt kivitelben, a KCSV7 meg még csak béta verzió. De az ICS-t kötelező kipróbálni! :P Leszedhető erről az oldalról.

MSTS: újra bővült a Gigant flotta, többek között a 007-es, a 023-as és a 151-esel. Így összesen már 41 db Gignat tölthető a V63 fűtőház oldalról. A BC kocsi után új fekvőhelyes kocsi készült a TS-hez, egy WLAB kocsi személyében. Letölthető ide kattintva. Elkészült MSTS alá a legfiatalabb, 1379-es Szili. Innen lehet letölteni.

 

 

Nem csak a villanymozdony park bővült, hanem a dízel is. Két új M41-est próbálhatunk ki, a 2164 és a 2178-ast. Letölthetőek innen.

Két új feladat is készült az Alföld 5 pályára, tessék a felkiáltó jelet keresni az megfelelő topicban. :)

Szólj hozzá!

Címkék: v63 ics csörgő m41 msts openbve kcsv7


2010.08.13. 21:10 Sherlock20

Vágányzári menetrend, téli menetrend

Sanjos akárhogy is forgatjuk a naptárunkat, bő két hét múlva beköszönt az ősz, az iskola, és egyéb borzadalmak. Na meg a téli menetrend. Ez elsősorban a balatoni közlekedést érinti, de természetesen más vonatok menetrendje is változhat.

A pécsi vonalon is változások lesznek, igaz ideiglenesen, és még most augusztusban. Íme a MÁV-Start híre a vágányzárról:

„Tájékoztatjuk tisztelt utasainkat, hogy a rendkívüli időjárás miatt Pincehely–Dombóvár és Csoma-Szabadi–Baté állomások között megrongálódott a pályaszakasz, ezért a helyreállítás ideje alatt, előreláthatólag augusztus 23-31. között folyamatos vágányzár lesz érvényben a vonalszakaszon.

A személyszállító vonatok utasait Pincehely–Dombóvár–Pincehely, Kaposvár– Dombvár–Kaposvár, a pécsi IC vonatok utasait Simontornya–Dombóvár–Simontornya viszonylatban vonatpótló autóbuszokkal szállítjuk.
A Somogy IC vonat vonatpótló autóbuszai Kaposvár–Simontornya–Kaposvár viszonylatban közlekednek.
A közlekedési rend módosulása miatt a Budapest-Pécs viszonylaton a menetidő kb. 45 perces meghosszabbodásával kell számolni.

Azon kaposvári utasainknak, akik a Budapest-Pécs között vonalon rendes üzemmenet estén dombóvári átszállással utaznának, közvetlen vonatpótló autóbuszt közlekedtetünk Simontornya-Kaposvár között.

A munkálatok ideje alatt az InterCity járatok 360 Ft helyett 140 Ft-os helyjegy váltása melett vehetők igénybe.   

A vágányzár ideje alatt érvényes módosított menetrendek listája ide kattintva érhetők el.”

 

MÁV-START Zrt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: menetrend vasút máv start


2010.08.10. 18:20 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #5 - Személykocsik napjai

Új Bc fekvőhelyes kocsi átfestés látott napvilágot laszlovecsei jóvoltából. Letölthető az oldaláról

Folymatosan bővül a feladatok listája, amit az MSTS fórumon tekinthettek meg.
De ami miatt igazán érdemes volt ezt a "cikket2 megírnom, az az, hogy Cpt.Dave mutatot a fórumon egy képet a készülő BVh (Kissamu) modellről. a szavak helyett beszéljen magáról a kép, kiadási dátum még nincs, viszon a BVmottal hamarosan már a nagyközönség is rohangálhat. Tehát akkor íme a modell:

Szólj hozzá!

Címkék: samu msts bvh kissamu


2010.08.10. 08:58 Sherlock20

100 meg lista

Tegnap óta helyreállt a vasúti közlekedés a 100a vonal Nyugat - Kőbány-Kispest közötti szakaszán. Kőbány alsóról 20-szal hajtanak ki a vonatok (Cegléd fele) a töltést egy teherbíró szerkezettel erősítették meg. Az IHO beszámolója itt olvasható, ahol láthatjátok azt a bizonyos teherbíró szerkezetet is.

Valamint BAKTER után én folytatom (kezdem el) az Információk a megjelent pályákról topic bővítését. Egész jól haladok, a pályák össze vannak gyűjtve (linkestül, kiv. Mellékvonalak), valamint a feladatokat is kigyűjtöttem az Alföld, a Balaton, a 120a és Alpok pályákhoz. A kövöetkező nagyfalat a Dél-Dunántúl 2 lesz...
Nézegessétek a folyamatosan bővülő listát, nagy meló ám összegyújteni a feladatokat! :)
 

Szólj hozzá!

Címkék: fórum lista máv feladatok pályák vonal msts 100a


2010.08.08. 19:27 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #4 - Feladatok

DFlash szorgosan készíti feladatait az Alföld 5 pályához. Íme a felsorolás, ami a legutóbb felsorolt hat feladat óta látott napvilágot:

2620 Budapest-Monor
2617 Monor-Budapest
2219 Szob-Budapest
1700 Debrecen-Kecskemét különvonat
7817 Tiszakécske-Kiskunhalas

De természetesen nem csak DFlash készítget feladatokat. Két feladatot is kaptunk csizi275-től, az egyik egy Lőkösháza-Szolnok-Keleti pu. (7309 sz.) gyorsvonat, melyben Szolnoktól a 120a pályán megyünk. A másik feladata "100% Alföld", a 37142-es sz. Lakitelek-Kiskunfélegyháza személy. Mindkét feladat a készítő oldaláról tölthető le. 
V43 1067-től három feladatot kaptunk, az egyik az 565 KÓCSAG InterCity, a másik 2822-es sz. Nyugati-Lajosmizse személy, a harmadik pedig a 858-as sz. gyorsvonat Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között. (Ez természetesen a Balaton pályához készült.) Letölthetőek innen.

Ejtsünk szót a két megjelent mozdonyról is. Az Adria Transport Taurusát laszlovecsei készítette el, letölthető az oldaláról.
Sínmester festette át a PSZ 363 103-3 mozdonyt, melynek érdekessége, hogy már eléri a magyar (6.3 méter) fesővezetéket. Letöltés innen.

Ennyi az elmúlt pár nap termése, hamarosan újra jelentkezem a friss kiadásokkal.


 

Szólj hozzá!

Címkék: hír vasút virtuális msts


2010.08.08. 19:07 Sherlock20

Helyreállították a megrongálódott pályaszakaszt

Ma délután a szakemberek végeztek a Kőbánya alsónál keletkezett "kráter" helyreállításával. A MÁV közleménye:

„A szakemberek a hétvégén nagy erőkkel dolgoztak annak a pályaszakasznak a helyreállításán, melyet a pénteki vihar rongált meg. Ma délután befejezték a munkánkat, így holnap reggeltől a személyvonatokkal utazók átszállás nélkül érhetik el Budapest-Nyugati pályaudvart és újra járnak a monori helyi vonatok is.

Mint azt korábban közöltük, péntek délután a heves esőzés mintegy 5 méter mély kráter alakban kimosta a zúzottkövet és a töltés anyagát Kőbánya alsó megállóhely egyik vágányától 40 centiméterre. A biztonságos közlekedés érdekében ekkor Kőbánya alsón csak egy vágányon jártak a vonatok, és a szakemberek megkezdték a sérült szakasz helyreállítást. Péntek este megbontották a vasúti töltést, szombaton beemelték és rögzítették azt az ideiglenes szerkezetet, amely lehetővé teszi hogy a sérült szakasz most – sebesség korlátozás mellett – újra használható. Hétfőtől újra menetrend szerint közlekednek járataink a Budapest – Cegléd – Szolnok vonalon.”

Szólj hozzá!

Címkék: máv vihar menetrend kőbánya alsó


2010.08.07. 09:56 Sherlock20

A vihar utóhatásai a vasúti közlekedésre

Gondolom a Pestiek közül sokan tapasztalták, hogy péntek (tegnap) reggel (délelőtt) volt egy "kissebb" dörgéses-villámlós esőzés. Emiatt a mai naptól változik a vasúti közlekedés a Budapest-Szolnok és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon.

„A tegnap Magyarországon átvonuló vihar jelentős fennakadásokat okozott a vasút hálózatán. Még mindig vannak olyan szakaszok, ahol folynak a helyreállítási munkák:

Kőbánya alsó megállóhelyen a heves esőzés a vasúti sínektől 40 centiméterre mintegy 5 méter mélyen tölcsér alakban kimosta a zúzottkövet. Emiatt a Budapest – Cegléd – Szolnok vonalon a késések elkerülés érdekében hétvégén módosul a vonatok közlekedése; a monori elővárosi vonatok nem járnak, a ceglédi elővárosi vonatok pedig Kőbánya-Kispest állomásig közlekednek.  Kőbánya-Kispest és Budapest – Nyugati pályaudvar között a Nyugati pályaudvarig közlekedő gyors valamint Intercity vonatokkal jutathatnak el utasaink, utóbbinál pót és helyjegy megváltása nélkül. (És megállnak Kőbánya alsó megállóhelyen - a szerk.)

A Budapest – Székesfehérvár vonalon Gárdony és Kápolnásnyék között biztosító berendezési hiba miatt, 15-20 perces késéssel közlekednek a vonatok.

Tegnap késő este villám csapott Érd elágazás biztosító berendezésébe. A helyre állítás itt még mindig tart; Érd felső és Érdliget között az utastájékoztatási rendszer használhatatlan, ezért javasoljuk, hogy felszállás előtt a vonatot kísérő személyzettől tájékozódjanak a célállomásokról.

A szolgálatban lévő vasutasok folyamatosan nagy erőkkel dolgoznak a helyreállításokon. A késésekért utasaink megértését kérjük.

Budapest, 2010. augusztus 7.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

MÁVINFORM

(kiadta: Miklós Éva)”


Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés máv forgalom vihar változás vonat vasúti


2010.08.03. 11:52 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #3 - Új pályák hónapja

Az Alföld 5.2, a Mezőhegyes-Battonya pálya után új sínpárokat koptathatunk: nemrégiben jelent meg a Kisbér és környéke részben valós, de inkább fiktív pálya. A vonalvezetésnek  nincs sok köze az eredetihez, a készítők a pálya hangulatát akarták elénk tárni. Letölthető innen.

DFlash folyamatosan készíti a jobbnál jobb valós feladatokat az Alföldre. Mostmár épp itt az ideje egy kis összefoglalónak. A linkre kattintva leszedhetitek, járműlista a readmeben. Néhány feladathoz szép számmal kell mozdonyletöltögetés, ajánlom a ConBuilder használatát.
Teháta lista:
Budapest-Esztergom-Budapest inga (2020-2027)
Kiskunfélegyháza-Szeged (7130)
Szolnok-Békéscsaba (7410)
Budapest-Veresegyház-Vác (2440)
Vác-Veresegyház-Budapest (2447)
Budapest-Szob (2130)

Ezeken kívül már most még két készülő feladata van, az egyik egy Monorra menő személy a most megjelent 1001-es Szilivel, amely letölthető a HD MSTS oldalról. a csomagban két festést is találunk, az egyik a vöröscsillagos, a másik a csillag nélküli.

Ezen kívül ismét sok Gigant készült az elmúlt napokban, akit érdekelnek, tessék böngészgetni a V63-asok letöltési oldalát.
ZazA jóvoltából elkészült a Hizlalót meglátogató M61 010 is. Letölthető a VM15 oldaláról.

Azt hiszem, nagyjából ennyi az MSTS-ről, pár nap múlva jön a következő hírcsokor. Térjünk rá az openBVE-re. A legfrissebb 1.2.7.2-es verzió előző hó vége óta tölthető le az openBVE oldaláról. Bővült a magyar járműpark a Bz motorvonattal is, valamint elkészült a Ferencháza-Vécs vasútvonal openBVE-sítése, letölthetőek a BVE Klub oldalról.

Szólj hozzá!

Címkék: hír friss msts openbve


2010.08.03. 11:34 Sherlock20

Augusztus

Már kapható az újságosoknál az Indóház augusztusi száma. A tartalomról részletesen olvashattok az IHO-n.

Augusztus 1-je óta az 1000 forintos ár helyett már 500 forintért lehet a vasúti menetrendkönyvet megvásárolni.

Szólj hozzá!

Címkék: máv indóház menetrendköny


2010.07.30. 16:19 Sherlock20

Hírek a virtuális vasút világából #2 - Új pálya, új feladatok, új járművek

Az elmúlt héten sok új feladat látott napvilágot. Ezeket most nem akarom részletezni, látogassátok meg a fórum friss kiadás topikját. Főleg az Alföldhöz készültek feladatok, de akad a balatoni pályához is.

Nézzük a járműveket: szeretném kiemelni a laszlovecsei által készített hiánypótló Db kocsit, amely a MÁV "új" kerékpárszállító kocsija. Letölthető innen.

 

MAV Bd

Elkészült az új kecskeméti Mk48-as pack. Letölthető a készítő oldaláról.

KK2.0

És akkor térjünk rá az új pályára. Akik olvassák az IHO-t, vagy böngészgetik a fórumot, már tudják, hogy a napokban jelent meg a Mezőhegyes-Battonya pálya. A pályában még vannak (voltak) hibák, így jöttek a hozzá a javítócsomagok is. A pályáról részletesen olvashattok az IHO-n, és letölthetitek innen.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: máv db mk48 battonya activity kisvasut msts átfestés mezohegyes


2010.07.30. 15:54 Sherlock20

Nem lesz Alstom metrónk

„Elutasította a Nemzeti Közlekedési Hatóság az Alstom metrókocsikra beadott típusengedély-kérelmet, áll a hatóság lapunkhoz eljuttatott közleményében. Ez azt jelenti, hogy a fővárosnak fel kell bontania a metrókocsik szállítására kötött 65 milliárd forintos szerzdődést, annak ellenére, hogy az ár felét már kifizették. A főpolgármester összehívja jövő hétre a két városházi bizottságot, és augusztus 20-ra a közgyűlést az ügyben.

http://www.epulettar.hu/Hir/20095809130223_02BudapestMetro-01.jpgIlyet mi élőben már nem fogunk látni, hogy Alstom metró áll az állomáson.

A közlemény szerint a kérelmet a következők miatt utasították el. Először is nem bizonyosodott be, hogy az alkalmazott fékrendszer megfelel a vonatkozó jogszabályban előírtaknak, illetve nem bizonyított, hogy a fékrendszer legalább olyan biztonsági szintet képvisel, mint a jogszabályi előírások szerint kialakított fékberendezések. A járművön alkalmazott műszaki megoldás nem zárja ki egyértelműen a jármű akaratlan indíthatóságát.”

A cikk folytatótik az Indexen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest bkv metró botrány alstom nkh


2010.07.25. 16:21 Sherlock20

Virtuális vasúti hírek #1 - Alföld 5.2

Elkészült az Alföld pályahálózat legújabb verziója, az 5.2. Az új szakasz a 120-as vonal Szajol és Lőkösháza közötti szakasza. Aktualizálva lettek a lassújelek, és új P+R parkolók is bekerültek. A frissítés letölthető a szokott helyről.

 

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2010. július 31-én Budapest-Nyugati pályaudvarról 10 óra 5 perckor induló, Lajosmizse Kecskemét Cegléd útirányon át várhatóan 16 órakor Budapest-Nyugati pályaudvarra érkező nosztalgiavonatra, melyet a MÁV 424 241-es mozdony fog húzni. A vonat menetrendszerint Budapest-Zugló, Kőbánya-Kispest, Kispest, Pestszentimre, Gyál, Ócsa, Dabas, Örkény, Lajosmizse, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd, Pilis, Monor, Vecsés, Szemeretelep, Pestszentlőrinc, Kőbánya-Kispest és Budapest-Nyugati pályaudvar állomásokon és megállóhelyeken áll meg. Lajosmizse és állomáson vízvételezés, kiváló fotótéma. Nyíltvonali megállások is várhatóak. Ebédre minden utasunkat sok szeretettel vendégül látjuk étkezőkocsinkban az út folyamán.
Jegyek elővételben válthatóak a...
Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!


Szólj hozzá!

Címkék: alföld szajol lőkösháza feladat activity 120 5.2


2010.07.19. 07:56 Sherlock20

Vasúttörténeti Park

Nemrég rekkenő hőségben Bálint haverommal kiruccantunk a Vasúttörténeti Parkba. Csináltam is pár képet (összes gőzös leírással, na meg persze a többi mozdony, kocsi), hamarosan csinálok belőlük egy kis összeállítást.

Szólj hozzá!


2010.07.19. 07:38 Sherlock20

Összefoglaló az elmúlt hetek virtuális vasúti híreiről

Elnézést, hogy rég voltam, el is utaztam, fáradt is voltam, idő se volt... De most pótolom egy hírcsokorral.

- OpenBVE: megjelent az 1.2.7.0 verzió, aminek az újításai:

  • - „megjelent a valós túlemelés, így a pálya beállításaitól függően az ívekben haladó szerelvény a valósághoz hasonlóan megdől

  • - gombnyomás-ismétlés (ha nyomva tartunk egy gombot, többszörösen hajtódik végre az adott funkció, hasonlóan a BVE-hez)

  • - finomodott a pálya egyenetlenségeinek hatása a vonatra

Fejlesztők számára:

  • - új parancs: Options.CantBehavior

  • - az animált objektumokon megjelenhet a menetrend különleges textúraként

  • - a panel2.cfg fájlok [DigitalGauge] szakaszában a sebességmérő korábban nem haladhatta meg a -180 és 180 fokos értéket, ez a korlátozás most megszűnt”

                                                                  BVE Klub                

    Az új verzió letölthető az openBVE oldaláról.

- Elkészült szintén openBVE-hez a Bzmot. Letölthető innen

- MSTS-hez természetesen rengeteg feladat jelent meg, én ezekből most kettőt emelnék ki: az egyik a vm15 csapat munkája, akik a feladathoz a komplett szerelvényt is elkészítették. Így kaptunk egy új BDt vezérlőt (447) öt (?) új posta Bhv-t, és a V43 2248-as mozdonyt.A feladat, a kocsik és a vezérlő a vm15.hu-ról, a mozdony innen szedhető le.

A másik feladathoz nincsen egy szerelvény mellékelve, a csomag az én munkám. Hat feladatot tartalmaz (egy komplatt nap egy irányban...) Körösök Völgye Erdei Vasút pályára. Hamarosan lesz folytatása is, amikor a másik irányba vonatozhatunk. Letölthető az oldalamról.

Ennyit a feladatokról, jöjjenek a mozdonyok:
papagajpackGondolom ez sokaknak sok mindent elárul... öszönet a készítőknek, letölthető innen.

Én most ezeket tartottam kiemelendőnek, ezeken kívül is még sok minden jelent meg, érdemes böngészgetni. Közben készülget a BVmot (Samu) is több átfestésben, lehet, hogy a nyáron már jönnek is.

 

 

 

Szólj hozzá!


2010.06.20. 21:15 Sherlock20

3420-as sz. gyorsvonat

Letölthető a szokott helyről a 3420-as számú gyorsvonat. Jó játékot! Részletek a leírásban.

Szólj hozzá!

Címkék: feladat activity msts jászkisér nagybereg